Odvolání proti rozhodnutí Okresního soudu



Okresní soud v Olomouci
Tř. Svobody, 779 00 Olomouc


Věc: Odvolání proti rozhodnutí Okresního soudu v Olomouci sp. zn: 39 Nc 1631/2012 – 166

Rozhodnutí soudu ze dne 26.9. 2013 odvolatel obdržel 13.11.2013. 

Datum lhůty pro podání odvolání je 28.11.2013

Proti rozhodnutí soudu podává odvolatel odvolání, v němž žádá:
I)                Řádné zdůvodnění, proč do spisu 39 Nc 1631/2012 nahlíželo Okresní státní zastupitelství v Olomouci, když byl podnět na zbavení způsobilosti k právním úkonům odvolatele podán státním orgánem, tj. Obvodním soudem pro Prahu 3, a šlo o řízení civilní, nikoliv řízení trestněprávní. S tímto jednáním se soud vůbec nevyrovnal a toto jednání řádně nezdůvodnil.
II)             Přiznat odvolateli náklady řízení ve výši 18.000,- Kč vyplacené koordinátorce řízení 39 Nc 1631/2012.  Podpis o převzetí odměny je uveden na konci tohoto odvolání. Soud úhradu nákladů odvolateli bez jakéhokoli, natož řádného zdůvodnění nepřiznal a o vzniklé náklady při naprosto nepatřičném pokračování v řízení 39 Nc 1631/2012, na které (nejen) odvolatel s právní zástupkyní opakovaně upozorňoval, se vůbec nezajímal.

Add. I

Vysvětlení jednání OSZ v Olomouci nebylo odvolateli vůbec podáno, ač jej opakovaně žádal. Důkazy o jednání níže uvedených českých soudů, Ministerstva spravedlnosti ČR včetně jednání OS v Olomouci za součinnosti OSZ v Olomouci zakládá důvodné podezření na justiční kartel.

K tomu odvolatel uvádí:
·       Odvolatel byl svědkem řady vražd a těžkých ublížení na zdraví způsobených policejními orgány. Zdokumentovaná státními orgány způsobená sebevražda konkrétního člověka je doložena v návrhu Parlamentu ČR na legislativní změnu  zastavení jednání policie ze 17.listopadu 2013 a je uvedena na http://konopi2014.blogspot.cz/ Jak vidíte, jsou pod návrhem podepsány známé osobnosti vědeckého a uměleckého světa. Přes řadu trestních podnětů odvolatele na toto jednání naopak odvolatel od roku 2009 čelil 7 obviněním za realizaci výzkumu „Konopí je lék“, jehož byl zakladatelem, odborným garantem a mecenášem. Do výzkumu vložila rodina odvolatele miliony korun, policie vše zkonfiskovala. Do současné doby odvolatel podal 3 ústavní stížnosti, které ústavní soud zamítl. První zamítnutá ústavní stížnost je jako právně přípustná šetřena Evropským soudem pro lidská práva, viz http://esplp.blogspot.cz/ Další zamítnuté ústavní stížnosti teprve budou ESLP podány. V rozhodnutích Evropské komise a Ministerstva zdravotnictví ČR z roku 2013 uvedených na http://esplp.blogspot.cz/ odvolatel doložil (další) důkazy, že ČR má platný zákon o návykových látkách dle zákonné povinnosti směrnice 98/34/ES od vstupu ČR do EU prvně řádně notifikovanou novelou zákona o návykových látkách až zákonem č. 283/2013 Sb. s platností až od 10.9.2013. Je tedy pochopitelných zájmem státních orgánů umlčet odvolatele, neboť jde o náhrady ve výši miliard korun ze státního rozpočtu, navíc politicky těžko obhajitelných.
·       Jak je doloženo ve spisu 39 Nc 1631/2012, je odvolatel zakladatelem cannabisterapie a adiktologem, kromě toho vystudoval speciální pedagogiku a psychoterapii a byl za svou práci týkající vzdělávání v oblasti léčby konopím oceněném vládní cenou (2009) a byl českými a zahraničními odbornými společnostmi, lékaři, vědci a profesory navržen na cenu města Olomouce (2013). Jak je doloženo ve spisu a je níže uvedeno, obdržel odvolatel za svou další práci řadu českých, mezinárodních a zahraničních cen.
·       Jak je doloženo ve spisu, je odvolatel díky nezákonnému jednání státních orgánů od roku 2012 ve 3.stupni invalidity. Úřad práce Olomouckého kraje mu i přes nejvyšší stupeň invalidity odmítl přiznat příspěvek na péči a současně mu včetně odvolacího orgánu (MPSV) v roce 2012 zakázal pracovat a být účasten na sociální podpoře aktivní politiky zaměstnanosti.
·       Jak je uvedeno ve spisu, řízení u OS v Olomouci bylo zahájeno a pokračováno v něm i přes písemný protest soudního znalce, že OS pro Prahu 3, který návrh na zbavení způsobilosti odvolatele podal, aniž zdůvodnil, jak a proč si soudně znalecký posudek opatřil a ve spisu u OS pro Prahu 3 o tomto neexistovala sebemenší zmínka, postupoval nezákonně a zneužil znalcem vypracovaný lékařský posudek na odvolatele. Soudní řízení u OS v Olomouci s odvolatelem pokračovalo i přes doložení odborné kvalifikace, referencí, vyjádření řady lékařů a odborníků k naprosté nesmyslnosti a nezákonnosti celého řízení a bylo v něm pokračováno i přes písemný a soudu doložený protest  emeritního rektora Palackého univerzity prof. Jařaba a řady zástupců odborných společností.  Dodejme, že odborná společnost Open Royal Academy již 29.10.2012 žádala soud s doložením protestu soudního znalce, jehož posudek byl OS pro Prahu 3 nezákonně zneužit,  a řadou referencí na odvolatele o zastavení předmětného řízení. Sumář vyjádření ošetřujících lékařů odvolatele a dalších odborníků byl právní zástupkyní odvolatele soudu doložen již 4.1.2013. Přesto bylo soudem pokračováno v ponižujícím řízení s možným verdiktem nesvépráven, navíc s úředním razítkem o zákazu práce odvolatele! I proto, jak je doloženo ve spisu, žádal odvolatel předsedu OS v Olomouci, OS pro Prahu 3 v Praze, Městského a Vrchního soudu v Praze i Ministerstvo spravedlnosti o zastavení celého řízení a řádné prošetření nezákonného jednání OS pro Prahu 3. Z téhož důvodu byla podána žádost Evropskému soudu pro lidská práva o zastavení řízení dle čl. 39 Úmluvy. Toto jsou nezbytné a nezpochybnitelné činnosti, které musel odvolatel na svou obranu a ochranu učinit. Zájem OSZ v Olomouci proto žádá odvolatel řádně vysvětlit.

K bodu I doložme dokumentaci obsaženou ve spisu
·       Podnět soudního znalce v oboru zdravotnictví Radka Matlacha a dalších odborníků policejnímu prezidentovi ze dne 11.5.2011 dokládající zločiny proti lidskosti označený číslem 14 a podnět Obvodnímu soudu v Prostějově z téhož dne označený číslem 12 dokládající rovněž zločiny proti lidskosti
·       Rozhodnutí Policejního Prezidia PČR tento podnět prošetřit ze dne 10.6.2011 pod sp. zn. Č.j. PPVK-1578-4/ČJ-2011-009VKS označené číslem 15
·       Rozhodnutí předsedkyně Okresního státního zastupitelství v Prostějově zakazující tento podnět vyšetřit ze dne 16.6.2011, sp. 1 ZT 11/2010-195 označené číslem 16

Add. II

Odvolatel poskytl odměnu 18.000 Kč koordinátorce celého soudního řízení, a to za jeho věcnou koordinaci a strategii, archivaci, administraci, zajištění všech podkladů a zajištění právní pomoci, telefony, poštovné (a faxy Evropskému soudu pro lidská práva) českým soudům a dalším subjektům, vyplacení odměny za vypracování stížnosti pro Evropský soud pro lidská práva, vyplacení odměny za překlady ESLP do francouzštiny, zajištění dopravy odvolatele tam a zpět k soudnímu znalci, tisk a kopírování všech materiálů, zpracování pokladů pro stížnost manželky odvolatele, předání veškeré dokumentace a žádostí Okresnímu soudu v Olomouci. Poslední rozhodnutí koordinátorky řízení Okresnímu soudu v Olomouci je datováno podatelnou OS v Olomouci 6.5.2013. Obsáhlá výše uvedená dokumentace a rozhodnutí řady soudů důležité pro předmětné řízení je uvedena ve spisu, nejvýznamnější dokumenty ze spisu jsou pak uvedeny níže s datací a číslem spisové značky.

Do odměny 18.000 Kč není zahrnuta odměna za právní zastoupení v předmětném řízení JUDr. Daně Kořínkové, které OS v Olomouci úhradu nákladů přiznal. JUDr. Dana Kořínková není autorem stížnosti ESLP k zastavení řízení 39 Nc 1631/2012 dle čl. 39 Úmluvy a žádostí pro rozhodnutí níže uvedených soudů, není překladatelkou stížnosti ESLP, naopak podklady pro její rozhodnutí pro OS v Olomouci jí zpracovala koordinátorka řízení. Dodejme jen, že JUDr. Dana Kořínková jako expertka na předmětná řízení o zbavení způsobilosti k právním úkonům žádala opakovaně OS v Olomouci o zastavení řízení a doložila rozhodnutí krajského soudu o navrácení způsobilosti k právním úkonům bez soudně znaleckého posudku, na kterém Okresní soud v Olomouci rigidně a alibisticky trval. Jak je uvedeno ve spisu, soudem oslovení znalci odmítali věc šetřit, stížnost na ustanovení znalce a žádost o ustanovení jiného - renomovaného znalce OS v Olomouci neakceptoval.

Za klíčovou práci koordinátorky vedoucí k rozhodnutím soudů a dalších orgánů, kdy je vše obsaženo ve spisu, uveďme:
·       Rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ze dne 9.1.2013, sp. zn. 1332/13
·       Rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ze dne 29.1.2013, sp. zn. 66981/2012
·       Rozhodnutí Ministerstva spravedlnosti ČR ze dne 19.2.2013. sp. zn. 47/2013-OD-STÍŽ/3
·       Rozhodnutí předsedy Obvodního soudu pro Prahu 3 ze dne 27.12, sp. zn. 52St 42/2012
·       Rozhodnutí místopředsedy Městského soudu v Praze ze dne 22.1.2012, sp. zn. St 7/2013
·       Rozhodnutí předsedy Vrchního soudu v Praze ze dne 6.2. 2013, sp. zn. S 60/ 2013
·       Rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě ze dne 15.10. 2012, sp. zn. Si 348/2012
·       Opakovaná rozhodnutí předsedy Okresního soudu v Olomouci v roce 2012

Odvolatel žádá odvolací soud, aby předmětné rozhodnutí Okresního soudu v Olomouci zrušil a rozhodl ve prospěch odvolatele.

Současně odvolatel jako součást přílohy odvolání (opětovně) do spisu dokládá klíčová rozhodnutí evropských a českých soudních a výkonných orgánů uvedená výše.

V Olomouci dne 25.11.2013

Dušan Dvořák, nar. 12.1.1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc

Vyjádření koordinátorky řízení k poskytnuté odměně:

Souhlasím a potvrzuji výše uvedené a sděluji, že jsem se na odvolání s Jaromírem Kafkou (viz spis) podílela. Vyplacenou odměnu nezahrnuji k přiznání daně z příjmu s ohledem na fakt, že jde o zákonem definovanou příležitostnou práci, na kterou nemám živnostenské oprávnění a nepřekročila jsem zákonný limit 20.000,- Kč.

V Olomouci dne 25.11.2013

Zuzana Majerová, nar. 28.6.1972, Tylova 1, 779 00 Olomouc